Om fotografen

Jag backar aldrig för en berg- och dalbana och tackar aldrig nej till en kopp kaffe.

Det är ett par saker om mig. Men resten då? Hur kom jag fram till idag, till mitt liv som brandingfotograf? Eller Personal brand Photographer.

Saken är den att jag har bytt branch helt ungefär varje decennium. Inte bara tweakat lite inom en yrkesgrupp utan verkligen hoppat in en helt annan värld. 

Barnskötare – musiker/sångerska – språklärare – fotograf. Så ser vägen ut.

Mina egenskaper och intressen var de gemensamma nämnarna i varje yrkesval. Kreativiteten, nyfikenheten, relationer med människor, min relativa språkbegåvning – och så min livslånga kärlek till BILDER.

Jag skojar inte. Jag älskade att rita och måla under hela min barndom (det finns bildbevis). Jag klippte ut fina bilder ur tidningar och lade i små lådor. För att spara och titta på dem om och om igen.

När min man kom in i mitt liv, tillsammans med en BRA kamera, så insåg jag att det var var DET som behövdes för att skapa de där sortens bilder som jag tyckte så mycket om. För det hade varit omöjligt med de små andra ursäkterna för en kamera jag hade ägt tidigare.

Och så startade jag mitt företag, våren 2010. I början var jag nästan lite rädd för den där stora kameran (Nikon D200) och det känns så konstigt att tänka tillbaka på nu. För NU känns min kamera som ytterligare en kroppsdel!

Mitt behov av stimulans, att söka mina egna vägar och se till att jag alltid känner mig både utmanad och lycklig har lett mig till att nu skapa det här livet som fotograf. 

Det är ett ständigt pågående projekt och nu tror jag att jag bryter mönstret och stannar inom den här branschen. 

För i den här senaste tillagda grenen i mitt företag, brandingfotografering, så får jag alltså använda hela min kreativitet OCH mitt intresse för människor och entreprenörskap -samtidigt! 

Och de bilder jag skapar tillsammans med mina kunder hjälper dem att i sin tur, på ett optimalt sätt, nå SINA drömkunder och nå SIN fulla potential som entreprenörer och företagare. Det gör mig lycklig att tänka på. 

Och om jag fick träffa DIG så skulle jag bli ännu lyckligare.

Är du intresserad av att höra mer om brandingfotografering så skicka ett mail till mail@brandingyou.se så bokar vi ett zoommöte. No strings attached.