Big misstake! Huge!

Alla i min ålder vet från vilken film meningen i titeln kommer ifrån men här var det ett annat sorts misstag jag gjorde. Och det var så DUMT!

OK, så jag har bestämt mig för att bli bättre på att faktiskt vara SOCIAL på mitt Instagram. Försöka inleda lite av en konversation. För det är ju hela grundidén med IG och FB och annat. Inte att bara skapa gallerier för andra att titta på och sedan skrolla vidare.

Jag erkänner, Jag har ofta varit ganska dålig på den sociala delen. Jag har trott att jag varit ganska bra men, nope! Men nu ska jag ju inte hålla på som förut utan bygga upp en annan sorts närvaro på IG (och lite överallt), på ett mer medvetet sätt. Jag VILL ju ha kontakt. Jag VILL prata med de som hittar mina inlägg och hittar mig. IRL är jag ju en mingeldrottning som är grymt nyfiken och alltid vill veta mer om alla jag träffar men på IG har det sett ut som om jag driver ett mer eller mindre snobbigt GALLERI. Jag har väldigt sällan gett mina följare någon anledning att kommentera eller fråga nåt.

Mitt IG-konto @brandingyou.stockholm, har jag just startat, men det har varit så här på mitt andra, äldre IG konto; @bhimstockholm. På det kontot har jag använt tjänsten LATER för att planera och till viss del automatisera publiceringen av mina inlägg. Det är praktiskt men på det sättet jag har använt tjänsten finns det en nackdel.

En IG guru jag följer berättade en gäng att hon också planerar upp den följande månadens inlägg men publicerar manuellt varje gång. Hon får en notifikation och går då in och publicerar sitt inlägg manuellt. Varför? För att hon vill vara närvande när det publiceras. Den första halvtimmen vill hon kunna svara på frågor och tacka för kommenterar och ge gensvar till de som engagerar sig i inlägget. GENIUS!! Och ändå så självklart kan man tycka. Men vad gjorde jag? Jag skapade ett konversationsinlägg i går kväll och satte autopubliceringen till kl.06.00 idag. Sedan lät jag det bara vara. Vaknade lite efter 06.00, åt frukost och satte igång att jobba med annat. MED ANNAT!

Först klockan 10.00 kikade jag in på kontot där fanns FLERA , TREVLIGA svar och kommentarer på mitt inlägg. Och allt dessa ljuvlig människor fick tillbaka var tystnad. I fyra timmar!

Allt jag behövde göra var att bjuda in till konversation och då fick jag det. Kanske hade jag inte väntat mig det egentligen, baserat på hur det varit förut men då hade ju ingen någon anledning att säga nåt.

Det var sista gången jag publicerar nåt utan att finnas tillgänglig för de som engagerar sig. Och om du känner igen dig så se till att inte göra om samma misstag som jag igen. UT OCH MINGLA! Prata med de som vill prata med dig! Var tillgänglig åtminstone 30 minuter efter du publicerar. De som följer dig/hittar dig har det mycket roligare då och INSTAGRAM tycker också om det. Engagemang är vad vi alla vill ha ju. Det är bara att se till att möjligheten finns. Varje gång.

Happy Mingel!