Du är perfekt

Den där lilla människan finns i mig forfarande. Tempot, nyfikenheten, kreativiteten, glädjen. Kärleken och medkänslan för andra och,
otåligheten. Rastlösheten. Äventyrslustan. Allt finns kvar. 

Så, så mycket har hänt sedan hon satt där med favoritnallarna i ett järngrepp. Underbara upplevelser och nattsvarta dagar. Skratt och förundran, gråt och förtvivlan. Livet. 

Jag tänker ibland på att jag skulle vilja ha hålla om den där ungen, se henne djupt in i ögonen och säga, Du är perfekt. Precis som du är. 

Du behöver inte vara tystare, lugnare, sitta stilla mer och ha mer tålamod. Du behöver vara precis så här. Spring, klättra, ropa, skratta! Ta ledningen utan skam, skapa omöjliga äventyr utan att be om lov och be inte om ursäkt för din fart, din intensitet, din livsglädje. 

Min familj var alltid på min sida men många andra ville gärna forma om mig lite för att jag skulle vara mer … som de förväntade sig. 

Idag har jag en dotter. Lugnare och mer eftertänksam än jag var. En helt egen människa. Inte som jag men som HON. 

Må alla våra döttrar få ta sig an världen på sitt eget genuina sätt utan att behöva förhålla sig till andras osäkerheter och utmaningar. Må vi ofta hålla om dem och säga; Du är perfekt. Precis som du är.