Kvinnodagen 2023

Det inte är lätt att vara peppig idag. 

Inte när jag tänker på hur sorgligt det står till med jämlikheten ute i världen idag. I USA har det t.o.m. gått bakåt i utvecklingen. Redan vunna rättigheter kan inte tas för givna är läxan där. 

Man kan inte heller ta för given sin roll som mamma till en flicka. Att vara förebilden som lägger grunden. Att inte prata ner sig själv inför henne. Att alltid vara sig själv i alla sammanhang och inte krympa för någon. Det är jobbet.

Idag tänker jag på min mamma. Hon på gungan, där bredvid mig. Den första kvinnan i mitt liv. 

Hon som älskade och uppskattade hela lilla vilda jag utan att försöka förändra mig. Uppfostra, ja. Men inte förändra. Jag fick ta plats. Jag fick synas och höras. Vara fullkomligt mig själv. Jag kan inte nog uttrycka hur tacksam jag är för det. 

Ute i världen möter jag andra kvinnor i mitt liv med respekt och uppskattning. Och uppmuntrar dem att ta plats. Något som många kvinnliga företagare kämpar med när de ska marknadsföra sig. 

Internationella kvinnodagen är dagen att fira framgångarna och samtidigt försöka att behålla hoppet om en bättre framtid. Jag ska göra mitt bästa. 

Men det är inte lätt att vara peppig idag.