Vänner för livet

Jag har historia med Lena. Livshistoria. 

Igår fick jag följa med min vän, som känt mig sedan jag var väldigt ung och lite dummare, ut på en heldag som hon hade planerat för att fira min senaste födelsedag.

Starten var fotvård och sminkning (som hon hade tänkt att någon annan skulle göra men fick inte tag på någon i tid och gammal massör som hon är…) Sedan bar det iväg på djurgårdskryssning, ett glas champagne på en bänk vid strandvägens hamn, en kort squash(?)match på gräsmattan på djurgården och slutligen fin lunch på restaurang. Där vid bordet pratade hon igenom förberedda punkter som tog med mig genom minnen vi har ihop genom livet och stunder som varit speciellt betydelsefulla. 

Oerhört, rörande genomplanerat. Med stor kärlek.

Vi har varit vänner i många, många år. Genom karriärförändringar, barnafödslar, skilsmässor, glädjestunder, svåra stunder och galna stunder. Vi träffades när vi båda gick på Kulturamas musikallinje. Gick och fikade direkt efter första dagen. 

And the rest is history. 

Hon var en del av min galna ungdom, gäst på mitt bröllop, den första efter mamma som kom till BB och såg min Emma, blev självklart vald till gudmor hon var bredvid mig vid mammas sjukhussäng kvällen hon dog. 

Hon var min allra första brandingfotografering.

Bilden är från 2013. Hon och jag. Ute och firar nåt. Som igår.

Vi ses inte varje dag. Pratar inte varje dag men hon är en del av min familj. En del av mig. Den där Lena. Jag kunde inte vara mer tacksam. 

Har du en egen Lena?